TwitterFacebookLinkedIn

The Bucketlist

The Bucketlist
E?n van de dingen op mijn bucketlist is het reizen met een camper. Na een zoektocht op Google vond ik de website van Zwerfbus, het enige echte Nederlandse woord voor zo?n voertuig. Ik zag daar een mooie omschrijving van Roos en zij leek mij een interessante reisgenote voor een weekeind trip.

 

Op vrijdag heb ik haar opgehaald. Een enthousiaste Joëlle legde uit waar ik bij Roos op moest letten. Nadat alles was ingepakt vertrokken wij samen naar het zuiden.  In het begin moest ik aan Roos wennen -ze is wat zwaarder en langer dan ik gewend ben -, maar na een paar kilometer vonden we elkaar.  Voor de eerste overnachting van Roos en mij had ik een kleine camping in Hilvarenbeek gevonden. Daar boodschappen gedaan, waarbij Roos zich heel gemakkelijk door de nauwe straatjes van Hilvarenbeek liet leiden. Terug op de camping mijn eerste maaltijd gemaakt. Door omstandigheden duurde dit langer dan gepland, zodat een bezoek per fiets aan vrienden erbij inschoot. Ik besloot vroeg naar bed te gaan. De achterbank tot een bed ombouwen vergde enige oefening, maar ik kon tevreden mijn eerste nacht met Roos doorbrengen. Nu merkte ik de voordelen van een zwerfbus met toiletvoorzieningen. Geen heen-en-weer geloop naar de toiletten ’s nachts want je hebt dat allemaal bij de hand.

De volgende morgen een ontbijt klaargemaakt. Ook hierbij was Roos een goede hulp. Haar koelkast hield de boter en andere zaken goed op de lage temperatuur.  Na een paar bezoeken aan vrienden, een bezoek per fiets  aan het textiel museum in Tilburg was de zaterdag voorbij.

Ik besloot om dit keer de tweede nacht in het bovenbed te gaan slapen. Dat is wat eenvoudiger klaar te maken en ligt prima. Het nadeel is dat je nogal wat acrobatische toeren moet uithalen om er uit te komen.

Zondagochtend na het ontbijt naar Limburg gereden. Bij vrienden geluncht en vervolgens een bloesemtocht gemaakt  in de buurt van Mesch. De natuur stond werkelijk prachtig in bloei. De laatste overnachting was in een camping tegen de Belgische grens. Na de maaltijd koos ik dit keer toch het benedenbed. Nu was de achterbank eenvoudig om te bouwen tot bed. Bij het licht van het bedlampje het boek van de maand van Tommy Wieringa uitgelezen.

Op maandagochtend was het helaas weer tijd om Roos thuis te brengen. De rit terug verliep voorspoedig. De aanwezigheid van een cruisecontrol  is relaxed, de airco werkt ook prima. Roos nog even in de wasbox schoongewassen, afgetankt en bij Joëlle afgeleverd. Ze was blij dat Roos heelhuids was teruggekeerd en ik kijk ernaar uit om binnenkort een week met haar op pad te gaan.

Ik kan weer wat van mijn bucketlist afstrepen….

 

Joop van den Berg 

Contact

Wil je meer weten over Zwerfbus? Heb je een specifieke vraag over het huren van een VW camper? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het huren van een VW camper? Wil je weten wat Zwerfbus voor je kan betekenen?

Stuur ons een berichtje, wij zullen zo snel mogelijk proberen je vraag te beantwoorden!
Uw Naam:
Uw Email:
Uw Boodschap:
Wissen >>