TwitterFacebookLinkedIn

Op naar Sneek

Op naar Sneek
Op tijd gereserveerd, voor Gijs, en toen was het zover. Ons eerste camperavontuur. De mailwisseling met Joelle was prettig en we keken ernaar uit. Na een lange rit naar Nijmegen, veel vrijdagmiddagblues op de weg, waren we later dan afgesproken bij Joelle. Dit was geen enkel probleem.

 

Festival SneekOp avontuur met Roos

Op tijd gereserveerd, voor Gijs, en toen was het zover. Ons eerste camperavontuur. De mailwisseling met Joelle was prettig en we keken ernaar uit. Na een lange rit naar Nijmegen, veel vrijdagmiddagblues op de weg, waren we later dan afgesproken bij Joelle. Dit was geen enkel probleem. Gijs stond klaar maar we kregen de keus om eventueel Roos mee te nemen. We hebben gretig gebruik gemaakt van deze gratis upgrade. Na een zeer grondige uitleg gaven we Roos de sporen. Gewapend met een doosje biologische bonbons en een volle tank water, doken we met enthousiasme het avontuur in. We voelden ons ‘king of the road’  met Roos hoog uitkijkend over de rest van het verkeer. Op weg naar het rockabillystreet festival in Sneek.

We hadden gehoopt een foto van de camper te maken tussen de Amerikaanse bolides maar daar was er helaas geen van te vinden. Terwijl wij ons kostelijk vermaakten met de bands in de binnenstad stond Roos geduldig op een parkeerterrein op ons te wachten. ’s Nachts reden we haar naar een afgelegen recreatie gebied waar we voor het eerst wild hebben gekampeerd.

Een beetje spannend maar heerlijk wakker geworden. Het onderste bed was iets te kort waardoor een van ons een richel in zijn hiel had staan. ‘Morgen het bovenste bed maar proberen’. Opgewarmd van de thee gingen we op pad richting de heide bij Dwingeloo. Wat is het daar prachtig en stil. Na een korte wandeling, uitrusten in de camper met chips en alcoholvrij bier.

Door de campergids in het kastje kwamen de ideeën en zagen we een gratis camperplaats in Zutphen. Dat zag er handig uit. ‘ Direct vertrekken dan maar’. Het weer was niet ‘ je-van-het’ dus ons kippenvel kwam op. Ondanks dat we een flink stuk hadden gereden en de accu dus opgeladen had moeten zijn, was het voltage toch te laag en deed de interieurverwarming het niet*. Snel een warm restaurantje opgezocht in de binnenstad. Zutphen is een echte aanrader. Die nacht lekker geslapen in het bovenbed. Het ‘inklimmen’ was een uitdaging met een zwangere buik, maar na wat oefening zeker haalbaar. De volgende ochtend zijn we teruggereden naar Nijmegen.

Wat een ervaring!

*natuurlijk hebben we dit probleeem na inleveren gelukkig direct kunnen verhelpen door de accu na te meten, die bleek inderdaad de geest te hebben gegeven, en direct te vervangen door een nieuwe. Gelukkig een klein euvel wat makkelijk te verhelpen is.  

Contact

Wil je meer weten over Zwerfbus? Heb je een specifieke vraag over het huren van een VW camper? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het huren van een VW camper? Wil je weten wat Zwerfbus voor je kan betekenen?

Stuur ons een berichtje, wij zullen zo snel mogelijk proberen je vraag te beantwoorden!
Uw Naam:
Uw Email:
Uw Boodschap:
Wissen >>