TwitterFacebookLinkedIn

Internet Tips

Internet Tips
Als je niet graag zonder internet zit op vakantie zijn er een aantal mogelijkheden om relatief goedkoop te internetten. Je kunt hierbij denken aan Apps op je telefoon die WIFI opsporen, goedkoop mobiel internet via een USB stick. De oplossing bestaat nog niet. Daarom is Zwerfbus creatief voor je op zoek geweest!
 • Op je telefoon:
  • er zijn diverse "Apps" beschikbaar voor op je mobiel, die je laten zien waar er in de buurt een gratis Wifi-punt zit. Daarnaast bieden veel barretjes, campings en restaurants gratis WIFI aan hun gasten aan.
  • Heb je een telefoon waarmee je via je bestaande abbonement wilt internetten in het buitenland? Kijk dan even op de website van je provider, vaak zijn er zogenaamde "op-reis" regelingen waarmee je wat voordeliger kunt internetten. Kijk even goed naar de prijzen om verrassingen achteraf te voorkomen. Vaak is het gebruik van internet op je telefoon namelijk gelimiteerd tot een klein aantal Mb! 
  • Vanaf 2017 mogen providers waarschijnlijk geen extra kosten voor dataroaming meer in rekening brengen. Nu, in 2016, zijn de tarieven nog een aantal cent per Mb. Nog even geduld dus en creatief zijn met internetgebruik
 • Mobiel internet voor op je laptop:
  •  je kunt in veel landen lokaal mobiel internet op je laptop kopen, dit gaat via een usb-stick die je op je computer aansluit. De kosten variëren tussen de 2 en 5 euro per dag (onbeperkt internet), of tussen de 1 en 15 cent per Mb. Een dergelijke optie is alleen interessant als je lang in één land blijft, of veel internet nodig hebt. 
 • Internet via je telefoon: maak een WIFI-spot van je telefoon, verbind hier je laptop aan, of andere telefoon. Dit is alleen "betaalbaar" als je een voordelige internet-op-reis bundel afsluit. 
 • Op de camping: tja, kan erg goed zijn, maar meestal betaal je de hoofdprijs voor een slechte verbinding. Doe dan maar liever een Wifi-cafe met biertje om even je mail te checken. 


 

Contact

Wil je meer weten over Zwerfbus? Heb je een specifieke vraag over het huren van een VW camper? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het huren van een VW camper? Wil je weten wat Zwerfbus voor je kan betekenen?

Stuur ons een berichtje, wij zullen zo snel mogelijk proberen je vraag te beantwoorden!
Uw Naam:
Uw Email:
Uw Boodschap:
Wissen >>