TwitterFacebookLinkedIn

Kampeer tips

Kampeer tips
Waar kampeer je nu makkelijk met een VW camper van Zwerfbus. Mag je overal wel in het wild kamperen? Met een kleine camper kom je altijd op onverwacht mooie plekken uit, en sommige tips zullen je helpen deze plekken nog beter op te sporen.
  • Als je je zwerftocht naar de bergen plant houd er dan rekening mee dat kamperen in populaire gebieden soms verboden is. De regels verschillen per land, maar met een beetje creativiteit kom je op de mooiste plekken uit. Zo zijn een groot aantal bergpassen geweldig om de nacht door te brengen. Wat is er avontuurlijker dan wakker worden naast wildstromend water, of van rinkelende koeienbellen, of met uitzicht op de ruigste bergen, of naast mooie meertjes?
  • Hou je van wandelen? Rijd dan alvast naar de start van de wandeling. Vaak zijn de meeste wandelaars aan het einde van de middag weg en heb je een hele parkeerplaats voor jezelf. 's Morgens ben je de eerste die aan de wandeling kan beginnen!
  • Betaalbaar op een camping: geef bij de campingbaas aan dat je met een kleine kampeerauto bent, dat voorkomt vaak dat je tussen de grote campers in komt te staan.
  • Geef jezelf de tijd om het camperkamperen onder de knie te krijgen, soms is er net wat durf voor nodig om in het wild te staan. Of ben je elke dag net te laat om een mooie plek te vinden. Vaar niet blind op je plannen, maar kijk onderweg wat je tegenkomt en geniet daar van. Dat is pas onthaasten!
  • Er zijn superhandige Apps om onderweg (begin er een uurtje van tevoren mee voordat je ergens wil staan) een leuke plek te vinden. Denk daarbij aan: "mobil life". 

 

Kamperen bij de Boer: 

Hou je van kleinschalig kamperen? Bij de boer kamperen is enorm in opkomst, en de faciliteiten en ontvangst zijn altijd erg leuk (en er zijn vaak locale specialiteiten te koop). Elk land heeft zo zijn eigen manier om achter de mooie plekjes te komen.

  • Zo kampeer je in Duitsland bij een 'Bauern'.
  • In Italie bij een Agriturismo.
  • Frankrijk heeft een gebundelde gids 'France Passion'
  • 'Brits Stops' in Engeland,
  • 'Fattore Amico' in Spanje. 

Handige linkjes (voor kleine campings): 

 
 
 
 
 
 
 
 


 

Contact

Wil je meer weten over Zwerfbus? Heb je een specifieke vraag over het huren van een VW camper? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het huren van een VW camper? Wil je weten wat Zwerfbus voor je kan betekenen?

Stuur ons een berichtje, wij zullen zo snel mogelijk proberen je vraag te beantwoorden!
Uw Naam:
Uw Email:
Uw Boodschap:
Wissen >>